måndag 12 oktober 2009

Kvällstidning i dumstrut

Jag roade mig med att se vad kretinerna på Expressen hade att säga om Saturnus nyupptäckta ring: "Det innebär att den når ända bort till gränsen för den interplanetära rymden, det vill säga gränsen för hela solsystemet."

Nu vill jag vråla halsen blodig, men hejdar mig i sista sekunden. Jag vet ju att jag brukar ha fel tre gånger om året. Hittills i år har jag påstått att yttrium och ytterbium är samma sak samt att The Toxic Waltz ligger på Pleasures of the Flesh. Knasigt, eller hur? Kan detta vara tredje gången gillt? Har jag så totalt missuppfattat all astronomi? Måste jag be tidningarna om ursäkt?

3 kommentarer:

 1. Nja. Både rätt och fel.

  Vad dom MENAR är att den når ända till gränsen för Saturnus rymd där den liksom snuddar på gränsen till omliggande planeters rymd. Det går ju så klart inte förstår vi snabbt.

  Vad det betyder är att den når ÄNDA fram till omkringliggande planeters yta då gränsen för den interplanetära rymden måste anses gå där nästa planet börjar.

  Du har alltså fel med din tolkning av ordet interplanetär. Expressen har fattat lite bättre men överdrivit onödigt mycket. Du har rätt med att blaskan har fel men fel med vilket fel.

  För övrigt är ditt hån mot Exodus inte knasigt utan oförlåtligt. "We used to do the monkey, but now it's not cool". Gissa vem som är en apa nu.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte gjort någon tolkning alls. Det enda jag skriver ovan är att jag vill skrika halsen blodig.

  Alla är vi apor, eller är du kanske en sådan där kreationist? (Däremot är jag ingen "monkey"; de har som bekant svans.)

  SvaraRadera
 3. Fan va jobbigt att ha fel hela TRE gånger per år! Hårda bud!

  /Anonym C

  SvaraRadera