söndag 18 oktober 2009

Bigotes de Gotemburgo

Detta är emot mina principer, men eftersom jag är bunden av en helig ed till de inblandade, är jag nu tvungen att göra en Hemingway, det vill säga skriva under the influence.

Mina vänner inom den metallurgiska ortodoxin hade haft våldsamma invändningar mot mitt beslut att närvara vid kvällens Mustaschspelning, men jag gör la som jag vill.

Förra gången jag såg dem och försökte slå mig i slang med sillstryparna, kom vi omedelbart på kant med varandra. "Alla vi i Stockholm hatar er", började jag smidigt som en sjöelefant och hann aldrig komma fram till att jag å min sida alltid gillat dem och hade för vana att energiskt framhålla deras förtjänster. Det blev kalla handen direkt.

Om ni nu läser detta, gôbbar, ska ni veta att det var en briljant spelning, men det anar ni nog redan. Jag vill emellertid poängtera en detalj. Bara för att jag kan, skriver jag på sorundadialekten: Somlia gillarnte hanses sång, men skillnan mellan han å andra e att han klarare perfekt lajv.

3 kommentarer:

 1. Ett tag trodde jag att du skulle hänga ned geväret...men så illa var de alltså inte; barba labra superiosis, species Gothenburgensis.

  SvaraRadera
 2. Labia, kanske? I min bonnlurkskola fick vi inte läsa latin, så jag vet inte så noga.

  SvaraRadera
 3. Ja, plump har du aldrig varit så jag förstår inte varför det blev kalla handen pga ditt uttalande.

  /Anonym C

  SvaraRadera