måndag 1 mars 2010

Syntymäpäivä?

De av mina kamrater som står ut med det hjärndöda babblet på reklamradion har bett mig att ta upp att det nu för tiden spelas synth på hårdrockskanalerna. Då gör jag väl det: Sluta genast med detta ofog! Vann vi inte det stora kriget på åttiotalet?

Själv vägrar jag lyssna på eterskvalet, men nu i helgen tänkte jag fira min finske kamrats födelsedag genom att följa med honom på rockklubb. Tror ni inte att de spelade Depeche Mode där också? Våra martyrer skulle ha doomdansat av vrede i sina hjältegravar om de levde.

Detta, mina kära vänner, är KRÄNKANDE!

13 kommentarer:

 1. Sådärja. Nu är jag så upprörd att jag inte kommer att få något gjort på jobbet.

  SvaraRadera
 2. Inte så mycket över reklamradiokanalerna, vilka jag väldigt sällan belyssnar sedan Spotify dök upp, utan det faktum att det även spelas på rockklubbar.

  Jag tog nyligen upp det med en DJ som försvarade sig med att "jag spelar vad jag vill". Idiot! Det är aldrig okej att spela synth på rockklubbar, oavsett vad du tycker.

  Jag är för övrigt ledamot i Nordiska akademien för Ortodox hårdrock och har således tolkningsföreträde.

  SvaraRadera
 3. Nej, ni vann inte. Ni blev infiltrerade och besegrade och hårdrocken förpassades till en skuggtillvaro. Nu spelas som sagt synth på rockkanalerna så då kan man ju fråga sig vem som triumferade.

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer till fullo med Brynja och ställer en enkel fråga i all vänlighet till den revisionistiskt lagde Anonym: Var har du synthkanalerna? (Jag funderar på om jag kanske borde använda stavningen "synt" i stället. Någon som har åsikter därom?)

  SvaraRadera
 5. Det är roligare att stava synth med th eftersom det ser efterblivet ut.

  SvaraRadera
 6. Bra! Pejorativ stavning är ett underskattat verktyg i hånbranschen. Ämo. White mättal.

  SvaraRadera
 7. Ni är kul ni. Själv lyssnar jag mest på bossanova.

  SvaraRadera
 8. Även vi ortodoxa hårdrockare minns med vemod Peter Rangmar: http://www.youtube.com/watch?v=lFXdpnx3hqw&feature=related

  SvaraRadera
 9. Synth är illa nog men pop som låtsas vara rock är värre. Varför gör man så mot människor? Varför?

  SvaraRadera
 10. Undrar om bimbon på Anchor som inte ansåg Motörhead falla in under epitetet klassisk hårdrock, är DJ på de "rock"kanaler du nämner. För övrigt, Depeche ÄR bra. Fast inte rock.

  SvaraRadera
 11. Jag har precis blivit underrättad om att min kusin är ansvarig för musiken på en av de stora rockkanalerna. Därför förblir jag anonym, ty jag måste givetvis ta honom i upptuktelse. Skammen är en tung ryggsäck att bära...

  SvaraRadera
 12. Bästa fru M, jag har mig veterligen inte sagt något om huruvida Depäsch är bra eller ej. Det är, som du förmodligen också inser, heller inte det det handlar om.

  Anonym, vi kan inte hållas ansvariga för våra släktingars felsteg. Själv har jag en morbror som gillar "svängig kristen musik".

  SvaraRadera