måndag 15 mars 2010

Danskdjaevlar

Danskarna genomförde en stavningsreform 1948 så att Aarhus blev Århus. Nu vill deras borgmästare byta tillbaka igen, tyvärr med helt fel motivering: "den globale udvikling". Med andra ord ska alla i hela världen alltid använda engelska och inget annat språk, så plocka omedelbart bort alla konstiga tecken som kan förvirra britter och amerikaner. Annars kan de tro att vi använder arabiska tecken och bomba oss i tron att vi är terrorister.

Värst är ändå Sverige. Av alla europeiska kungahus är det bara det svenska (och det brittiska, förstås) som har en engelskspråkig internetadress. Det är inte lätt att vara monarkist i dessa dagar. Var är Blot-Svens nutida ättlingar?

4 kommentarer:

 1. Det påstås ibland att Blot-Svens ättlingar och (de riktiga) folkungarna var samma, dvs de dog vid eller efter slaget vid Sparrsätra 1247. Vad kungliga hovets webbadress anbelangar, är denna givetvis en styggelse. Likaså regeringens och utrikesdepartements användning av suffixet .gov.

  SvaraRadera
 2. För att inte tala om att vi väl är det enda att döpa kronprinsessbröllopsfestligheter till "Love Stockholm 2010 -- the capital of Scandinavia". Jag tycker det bräcker mejladresserna.

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att jag kunde klistra in bättre länkar här, men bröllopet har jag behandlat tidigare: http://wulfahariaz.blogspot.com/2009/11/love-stockholm-2010-vad-ar-det-for-skit.html

  SvaraRadera
 4. Aj då, kungahuset hade visst en svensk adress också. Förlåt. Men "Love"-skiten är hur som helst outhärdlig.

  SvaraRadera