tisdag 26 januari 2010

Den som citerar parasiterar

Jag gav Rockklassiker ännu en chans. Naturligtvis var det usel musik, men sista spiken i kistan var att de spelade Kula Shakers version av Hush och fåntratten i studion sitter och babblar om att "nu ska ja köra en cover" och ville att vi skulle "gissa vicka som gjorde den först". "Snart berättar ja ... vänta lite ... nu ... ja de va Deep Purple som gjorde originalet."

Nej.

När vi ändå är inne på ämnet vill jag skjuta bort några andra missuppfattningar jag har stött på:

Thin Lizzy har fan inte skrivit Whiskey in the Jar.
Limp Bizkit har inte komponerat Behind Blue Eyes.
John Norum har inte plitat ihop Dancing in the Moonlight. (Jo, jag har hört det påståendet.)
Status Quo är varken ansvariga för Rockin' All Over the World eller In the Army Now. (Ändå tyckte de tydligen att det var en fräsig idé att döpa två LP efter dessa låtar. Musiker brukar ha ett överdimenionerat ego, men de här killarna har visst suddat ut det och slängt smulorna i ugnen.)
Anki Bagger har förmodligen inte skrivit någonting alls, och definitivt inte I was made for Lovin' you.
Joan Jett hade heller inget att göra med tillkomsten av I Love Rock 'n' Roll.

3 kommentarer:

  1. Chrissie Hynde har inte skrivit "Stop your sobbing", Pet Shop Boys är inte ansvariga för "Always on my mind", Kiss skrev inte "I was made for loving you" själva, varken Harry Nilsson eller Mariah Carey (nu börjar det bli riktigt otäckt) skrev eller gjorde "Without you" först och Nazareth skrev inte "This flight tonight" eller "Love hurts". Det sistnämnda skänker väl dem en viss heder.

    SvaraRadera
  2. Och Brash skrev tamejfan inte "Älskar dig"!!!

    SvaraRadera
  3. Märkligt. Första gången jag någonsin hört det sista påståendet var så sent som i går, och här kommer en oberoende dementi.

    SvaraRadera