fredag 20 augusti 2010

Minnen ur en akademikers liv

Tommy Nilsson är en stor skådespelare. Hans tolkning av Patrik Stjärna förtjänar all respekt. (Tyvärr är Pern*lla Wahlgr*en fullständigt vedervärdig som Sandy, men det är en annan historia.)

Tommys utmärkta insatser inom TV-branschen ursäktar ingalunda den avgrundsdjupa kasshet han gång på gång visar prov på i sin musikaliska karriär. Därför är det ett brott mot allt vi håller heligt att spela Tommys sentimentala pekoral på offentlig plats. Ett sådant muzakalt övergrepp blev jag utsatt för när jag under den gångna veckan under en paus i Nionde nordiska dialektologkonferensen försökte ta mig en enkel öl på den smutsiga uppsalasyltan William's [sic]. Därför bojkottar jag numera hela Tiundaland.

(Patrik Stjärna är alltså en av figurerna i den tecknade serie som på isländska heter Svampur Sveinson, på finska Paavo Pesusieni, på lettiska Kempiniukas Plačiakelnis och på ungerska Spongyabob Kockanadrág.)

3 kommentarer:

 1. Jag citerar min vän S.Ekström.

  "Det ända scenariot av ett slut som verkliken stör,
  är om jag ser ut som Tommy Nilsson i håret när jag dör."

  SvaraRadera
 2. Varför hela Thiundaland, finns det inga undantag och är inte Fjärdhundraland värre?
  Är den moderna stavningen av Thiundaland utan h?

  SvaraRadera
 3. Uppsala ligger ju i Tiundaland, vilket är hur det bör stavas eftersom början hänger ihop med räkneordet "tio" och där har det aldrig varit något "th"-ljud.

  SvaraRadera