torsdag 16 september 2010

Rapport från en ö i oordning

Jag har varit en sväng på Island. Man måste ju förtjäna sitt uppehälle, men det är nästan att jag hellre frivilligt försätter mig i arbetslöshet och misär, än att åter utsätta mig för det gräsliga jag såg i Reykjavik.

Hur kan det vara möjligt att man på Island av alla ställen på jorden inte har Eddan i boklådorna? Detta är i sanning en kulturell fimbulvinter!

Som ett extra lager smuts över min bräckliga sinnesfrid ligger det faktum att särskrivningen, denna civilisationens pestbakterie, nu även har smugit sig in i isländskan. Matlusten försvann för att aldrig komma tillbaka när jag vid hotellfrukosten såg de skändliga lapparna med texten "Karrí síld" och "Rúg brauð".

Nu kan Ragnarök komma; det är ingen idé längre.

And those still alive
will hide as thralls
to the fear of the might
of our evil

3 kommentarer:

 1. När kommer din följetong om tre delar som så illustrativt och alltid lika underhållande ska behandla det kära ämnet hårdrock? Du har utlovat denna följetong lite för länge för att fortsätta denna negligering!

  SvaraRadera
 2. Jag är pinsamt medveten om det löftet. Det är därför jag smög in ett ennars ganska opåkallat hårdrockscitat här.

  SvaraRadera
 3. Jag märkte det, och det stillade min törst efter hårdrockskuriosa för stunden. Men jag kollar fortfarande dagligen in på jakt efter De Tre!

  Nu efter all denna tid du har - som jag självklart förutsätter - spenderat på att bearbeta dessa tre delar och noggrant insamlat fakta, så förväntar jag mig något mustigt!

  /Väntar med spänning!

  SvaraRadera