fredag 7 maj 2010

Paleolitiskt vänsterprassel

Nej men vad fan vad folk ska vara tröga. Genom tiderna har vi människor haft sex med höns, kor, får, hästar, knähundar, plastdockor, makarontermosar och englandspersoner. Därför blir jag aningen paff när både text-TV och DN förvånat presenterar som en omvälvande nyhet att vi har nuppat med neanderthalarna. För mig har det närmast varit ett axiom.

(Nå, det intressanta är alltså att det nu, tvärtemot vad som tidigare sagts, har visat sig att de fick fortplantningsduglig avkomma och att vi faktiskt fortfarande bär på deras gener. De dog alltså inte ut. Detta är förstås helt sensationellt, inte sextramset.)

8 kommentarer:

 1. Neanderatlare känns verkligen 2010 på något sätt. Reinfelt borde åka till Berlin och offentligt säga "Ich bin ein neandertaler"

  //Rolph

  SvaraRadera
 2. Nu gäller det bara att hitta sin äkta neanderthalare inom sig...och kunna släppa ut honom (henne?).

  SvaraRadera
 3. Som sagt var detta diametralt motsatta uppgifter jämfört med sist vi hörde något i frågan: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/inga-neandertalare-bland-vara-forfader-1.579141

  SvaraRadera
 4. Alla som någongång haft med en dörrvakt att göra vet att påståendet är sant.

  SvaraRadera
 5. Tja, en fredagskväll vid vilken bar som helst påvisar, bortom allt tvivel, att neandertalarna lever och frodas mitt ibland oss.

  SvaraRadera
 6. Hmmm...jag vet inte många av mina medsystrar som inte skulle erkänna att de någon gång haft sex med en neanderthalare...

  SvaraRadera
 7. Jag är lite nyfiken på vad du syftar på med "englandspersoner".

  /Anonym C

  SvaraRadera
 8. Jag tyckte mest att det lät kul, men det är ju praktiskt att ordet kan beteckna både engelsmän och deras kvinnliga motsvarighet.

  SvaraRadera