torsdag 23 juli 2009

Viktigt meddelande!

Jag vill inte på något sätt verka raljant, men jag har från säker socionomkälla hört att det allra senaste inom den politiskt superduperkorrektaste genusteoriska gayterminologin är att man helst ska säga LHBT-personer för att inte osynliggöra de lesbiska eller något åt det hållet, eller vad vet jag egentligen? På fis hemsida har de hur som helst den groteskt särskrivna rubriken:

EU politik och lhbt frågor - Stockholms Pride

(För de icke insatta: En HBT-person (vilket alltså är den förlegade, kvinnofientliga akronymen) är en homo/bi/transperson. Och transpersoner borde väl inbegripa både transvestiter och transsexuella, annars får vi snart förkortningen LHBTT. Och hur är det med hermafroditerna? Va? VA??? LHHBTT ska det heta. Och om de lesbiska får en egen bokstav, ska väl inte bögarna vara sämre. LHHBBTT!)

4 kommentarer:

 1. Jag trodde att jag överdrev, men när jag kollade på Wikipedia talas det tydligen också om HBTQ, där Q står för queer. Då täcker man visst in "andra som bryter mot heteronormativiteten, men som inte definierar sig som homo- eller bisexuell eller transperson. Det rymmer då bland annat asexuella, polysexuella och personer som är osäkra eller inte vill/kan definiera sin läggning."

  SvaraRadera
 2. Men det är ju konstigt för jag trodde att lesbisk kärlek innefattades av homosexuell sådan. Alltsa, man kan väl nöja sig med hyperonymen??
  plugg-sussi

  SvaraRadera
 3. Man borde tycka det, och i ärlighetens namn får man ytterst få träffar om man googlar på LHBT. Hyperonymakronymen står sig förmodligen ett tag till.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig traffat pa folk som ar mer noggranna med att definiera sig, som just gaystudenter... Att anklaga alla for att vara stereotypiskt heteronormativa bara for att man rakar anta att en tjej snackar om sin alskling, att de menar en kille. I synnerhet nar alsklingen lamnar toalettringen uppe!

  Men om man skall behova ha hela alfabetet tillskrivet sig, och samtidigt tycker att queer tillgodoser alla andra som bryter mot heteronormativiteten. Skulle vi inte kunna bara kalla dem det! Queer? Eller forenklar jag nu till en niva dar folk borjar bli griniga? Formodligen!

  Halford skulle hellre kallas Queer! Det ar jag tamejfan saker pa!

  SvaraRadera