torsdag 23 december 2010

Julhälsning

Medan vildsvinsleverpastejen står och puttrar i ugnen, hinner jag smita emellan med lite kulturarbete. I samband m,ed detta läste jag En mans med ett skägg blogg och var tvungen att skriva följande svar. Det är varken välformulerat eller genomtänkt, men något ska ni väl ha i blotklapp.

Det finns två anledningar till att mellansnack ska förbjudas.
a) Till 80 % innehåller de följande låts titel. Hederligt folk har redan skivorna (på LP förstås) och känner förstås igen låtarna efter två ackord. Resten av publiken, som förmodligen är nedladdare, knarkare, anarkister och plankare, ska inte ha någon särbehandling. Låt de nedriga parasiterna leva i ovisshet.
b) Tyvärr är det nästan alltid sångarna som envisas med att hålla i mellansnacket. Problemet med detta är att dessa esomoftast är svagbegåvade, fjolliga, exhibitionistiska och inte har något intressant att säga. Alternativet vore att bandets hjärnor, gitarristerna, tillätes (konjunktiv) ta över mikrofonen för ett par sekunder, men då skulle vokalistdivan förmodligen bli sårad och lämna bandet. M a o: Sila tugget.

3 kommentarer:

 1. Nog är han julefröjdig alltid, den ilskne vargen.

  SvaraRadera
 2. Har nu sträckläst din blogg och måste säga att den är utomordentligt underhållande. Språknörderiet har gjort mig riktigt sugen på att läsa en eller ett par kurser i språkvetenskap av något slag. Tyvärr så lämnar inte min pågående utbildning något utrymme för detta i nuläget.

  Det har för övrigt smugit sig in ett komma på andra raden som säkerligen inte ska vara där.

  SvaraRadera
 3. Som ett ödmjukt tecken på att även jag är en människa med fel och brister låter jag felet kvarstå. Det riktigt stora felet hade ni dock ingen möjlighet att uppfatta. Det var ju älgleverpastej jag iordningställde.

  SvaraRadera