tisdag 2 februari 2010

Isaz

Jag kan inte så mycket om naturvetenskap, men så mycket vet jag att det är skillnad på klimat och väder. Att vi händelsevis har fått en en vinter där snötäcket lyckas ligga kvar längre än en eftermiddag, har således ingenting med den globala uppvärmningens vara eller icke-vara att göra.

När en tjockis bajsar, ska han då fira sin viktminskning?

Om Hammerfall skriver ett bra riff efter tjugo år, räknas de då som ett riktigt höjdarband?

Om Pernilla Wahlgren lyckas författa ett helt blogginlägg utan att bryta mot någon skrivregel, blir hon då automatiskt invald i Svenska akademien?

7 kommentarer:

 1. Bevare mig för Pernilla Wahlgren i vilken kontext som helst.

  Vad gäller det med klimatet läste jag i GP i går (det känns som ett ständigt hänvisande dit för min del) att det inte är så att växthuseffekten är båg bara för att vintern är vinter just i år. Det är förstås inte det du påstår heller, men det jag skall komma till är att en forskare vid Geovetarcentrum (vill jag minnas) här i Gbg nämnde något om arktiska stormar och att det för närvarande (på grund av temperaturhöjningen) inte finns några sådana på Nordpolen, som annars hade hindrat den kalla luften från att ta sig hit .. Men då är min fråga: Vad gjorde att vintern var vinter tidigare om åren?

  SvaraRadera
 2. Du får gärna hänvisa till GP; själv har jag skrivit om Aftonbladet fler gånger än vad som kan vara nyttigt. På din fråga svarar jag som den pojkaktige filur jag är "jordaxelns lutning" och slingrar mig sedan ur det hela genom att åter påpeka att jag inte är naturvetare.

  SvaraRadera
 3. Bevare mig för Aftonbladet.

  Jag känner inte till om GP:s alla artiklar brukar ligga på nätet - den jag nämnde läste jag i papperstidningen. Jag fann den inte på nätet nu när jag kollade, så jag får ta och dyka ner i tidningshögen i morgon.

  Om gymnasiet räknas, är jag naturvetare. "Jordaxelns lutning", hoho. På det svarar jag: "42"

  SvaraRadera
 4. Ha ha. Fantastiskt roliga liknelser! Tack för ett gott skratt.

  SvaraRadera
 5. Hallå.

  Jag har inte haft tid att gräva i min tidningshög, men vet numera så mycket som att artikeln fanns i onsdagens tidning. Så håll till godo.

  SvaraRadera
 6. Väl bekomme, Lisa.

  Agge: Jag vet att jag i någon kommentar här på bloggen också har svarat "42", för det är ju så det är.

  SvaraRadera
 7. Ja, det är ju faktiskt svaret på alla frågor - det vet väl vem som helst.

  Efter inte alltför idogt letande, har jag funnit tidningen. Jag har sökt på GP:s hemsida som en liten blådåre, men det verkar verkligen som om de inte lägger upp alla artiklar. Vad ger du för den? ;)

  SvaraRadera