onsdag 25 november 2009

City of Satan

Vad är det för skit Stockholms stad och hovet har kokat ihop? Är det inte i Sverige hon som ska gifta sig är kronprinsessa? Eller är det kanske så att hon i och med det opassande språkvalet satsar på att ta över makten i Tuvalu, Papua nya Guinea, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Jamaica, Bahamas, Bermuda, Grenada, Salomonöarna, Saint Lucia, Saint Vincent & Grenadinerna, Förenade kungadömet Storbritannien och Nordirland, Belize, Antigua & Barbuda samt Saint Kitts & Nevis? I så fall kan jag meddela henne att hon står på plats 196 (tätt efter sin bror, för övrigt) i den kön, så det är nog rätt kört. Skärpning!

Vidare hoppas jag innerligt att grannländernas kungahus protesterar mot det irredentistiska huvudstadsskrytet genom att helt enkelt utebli från festiviteterna.

Om de inte omedelbart ändrar namn på spektaklet går jag med i Republikanska föreningen och flyttar till lämplig kranskommun.

7 kommentarer:

 1. Norge är väl mer en randstat än en kranskommun, och tyvärr har grimaldiseringen av deras kungahus gått ännu längre.

  SvaraRadera
 2. Republikanska föreningen är bra skit. Jag var med för länge sen, när det var gratis. Sen bestämde nån att det skulle börja kosta pengar men ingen meddelade mig det. Jag antar att jag fortfarande surar.... Intressant lista, förresten!

  SvaraRadera
 3. Jag kanske bör förtydliga att jag utökade mitt inlägg en aning efter att Anonym skrev sin kommentar. Nu ser det ut som att den skulle kunna syfta på min passus om grannarnas kungahus. Så var det inte; i stället tolkar jag det som ett skämt om kranskommunerna.

  SvaraRadera
 4. Kitty är för övrigt ett föredöme i det att hon inte gömmer sig bakom total anonymitet. Dessutom är hon trygg i sin könsroll när hon erkänner att hon gillar något så grabbigt som listor. Själv är jag, som trogna läsare vet, så trygg i min självbild att jag vågar bära kulörta hårsnoddar.

  SvaraRadera
 5. Snälla Wulfahariaz, kan du inte utveckla det här med könsroller lite mer!

  SvaraRadera
 6. Könsroller är en social konstruktion och så vidare.

  SvaraRadera