torsdag 18 november 2010

Hungerstrejk

Ibland går jag ut och äter. Ofta ångrar jag mig bittert.

I dag stod jag i någon minut och tittade på en undermåligt handtextad skylt och funderade över vad "FRÅN 50:-" kunde tänkas betyda i fråga om den måltid jag hade i åtanke. Till slut gick jag in och frågade hur mycket en kebabtallriksmeny kunde tänkas kosta. Mannen bakom disken tittade trött på mig, gick ut, tittade på samma låginformativa kartongbit, kom suckande in och muttrade "från femti". Jamenvafan, tänkte jag, men sa att jag gärna ville ha en sådan, tack. "Jaha, sextisju", blev svaret.

Nu slutar jag prata med folk.

5 kommentarer:

 1. Haha, helt fantastiskt kul. Faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på att det smakade illa var den enda trösten i det hart när totala inre mörkret att jag fick något att skriva om, men det är väl mest ni läsare som tjänar på det. Själv är jag fortfarande irriterad och blir säkert magsjuk i natt. Jag inser nu att jag måste lägga till taggen "bojkott". Sällan har den varit mer på sin plats.

  SvaraRadera
 3. Hihi! Det var kanske väl fåordigt och norrländskt över det hela, men det var så femtonminuterenkvart över det hela.
  Stackars dig, matförgiftning är nog nära förestående.

  SvaraRadera
 4. För ett par år sedan gick min syster ut för att äta lunch i Malmö. Hon går förbi ett fönster där en lapp/kartongbit stoltserar med informationen "Falafel i bröd 15:-". Hon nappar på erbjudandet och stiger in. Hon beställer sin falafel med bröd, varpå mannen bakom kassan ber om 20:-. Något förvånat undrar hon över den plötsliga prishöjningen och hänvisar till den skylt som lockat in henne. Mannen svarar: "Det är bara reklam!". För övrigt så jobbar min syster som AD på en reklambyrå, det kryddar det hela lite extra.

  SvaraRadera
 5. thesmos aniaros1 januari 2011 22:24

  Jag diskuterade superlim med en syriansk skomakare en gång. Han var upprörd över den bristfäliga konsumentupplysningen på de produkter som fanns att tillgå och vägrade därför att tillhandahålla något sortiment till försäljning:
  "De ljuger! De säger man kan limma en man i taket... Men det är inte sant! Det är bara reklam."

  SvaraRadera