onsdag 29 september 2010

Grodperspektiv

Det är ett gissel att jag, i den mån jag över huvud taget träffar folk, nästan uteslutande umgås med etniskt svenska hårdrockare. Dessa är vanligen så högresta att jag ser ut som en liten pyssling.

Jag hade en gång en vän som var kortare. Han flyttade till Göteborg.

Är det inte dags för en ny militärkupp i det hårdrockartäta Chile, så det kan komma hit lite nya flyktingar, med vilka jag kan bli en jämförelsevis ganska ståtlig vän?

måndag 27 september 2010

Länktips för de hungrande bloggläsarna

Klart ni ska läsa om hårdrock. Eftersom jag är outhärdligt lat, föreslår jag att ni tittar in hos Hatpastorn i stället.

torsdag 23 september 2010

Death is the new black

Jag förstår att det kan vara svårt att skilja närliggande musikstilar från varandra, och att man även om man själv behärskar konsten har svårt att i ord beskriva för någon vari skillnaden egentligen består. Dock kan man väl i alla fall låtsas försöka förstå vad saker och ting handlar om när man går så långt att man sammanställer en ordlista där det bland annat ingår en mängd musiktermer. Av skäl som ni ska strunta i, avslöjar jag inte källan till nedanstående.

sta´diumrock s. -en ett slags rockmusik av typen powermetal


Visserligen råder det delade meningar om exakt vem som spelar power metal, men vi kan kanske enas om att U2 går fria från alla anklagelser i detta fall?

söndag 19 september 2010

Valanalys

Mats Nyström är och förblir en sportjournalist. I kväll han dock fått vara med och leka i SVT:s outhärdligt spralliga valvaka. Hela hans kropp håller på att spricka när han inte får använda sitt älskade "Hur känns det?" till en nedslagen vänsterpartist. Man anar hur han i sitt murvelinre vrider sig i vånda innan han kommer på den enligt honom mer passande formuleringen "Vad är din första emotionella analys?"

Fåntratt.

torsdag 16 september 2010

Rapport från en ö i oordning

Jag har varit en sväng på Island. Man måste ju förtjäna sitt uppehälle, men det är nästan att jag hellre frivilligt försätter mig i arbetslöshet och misär, än att åter utsätta mig för det gräsliga jag såg i Reykjavik.

Hur kan det vara möjligt att man på Island av alla ställen på jorden inte har Eddan i boklådorna? Detta är i sanning en kulturell fimbulvinter!

Som ett extra lager smuts över min bräckliga sinnesfrid ligger det faktum att särskrivningen, denna civilisationens pestbakterie, nu även har smugit sig in i isländskan. Matlusten försvann för att aldrig komma tillbaka när jag vid hotellfrukosten såg de skändliga lapparna med texten "Karrí síld" och "Rúg brauð".

Nu kan Ragnarök komma; det är ingen idé längre.

And those still alive
will hide as thralls
to the fear of the might
of our evil

fredag 3 september 2010

Österländsk visdom

Jag lovar att mina tre nästkommande inlägg uteslutande ska handla om hårdrock, så förlåt om jag just nu inte lyckas slita mig från mitt eviga språktjatande.

I Burma med omnejd talas språket Kuki-Thaadow. Vòʔ mìt ùul nàm betyder, hör och häpna, 'pig's eye perspiration odor'.