måndag 29 juni 2009

Huga huga, sommarstuga

Hjärndöden håller ett obarmhärtigt grepp om vårt land. Allsång på Skansen bryter hastigt ned befolkningens kognitiva förmågor till grus, varpå Lotta på Liseberg mal ned återstoden till ett flyktigt dammoln.

Till den allmänna känslan av otrevnad bidrar att jag under den gångna timmen från min rödbrända kroppshydda avlägsnat kring ett dussin kvalster av underordningen Ixodida samt för att inte avlida av hypertermi gång efter annan nödgats nedsänka ovannämnda lekamen i en cyanobakteriell ävja.

torsdag 25 juni 2009

Som man är klädd blir man hädd

Vad har hänt med ledord som stil och finess? Härförleden begav jag mig propert iklädd skinnjacka (även kallad hårdrock) ut i lokaltrafiken och gnisslade hart när sönder mina tänder i irritation över att folk går klädda som nudister mitt i staden.

Framme vid mitt resmål möttes jag av kvällens värd i genomskinligt linne! I så otäckt sällskap var det svårt att njuta av de stackars fiskarna man fick sig till livs. Än värre blev det då hans 15 år yngre kamrat en timme efter utsatt tid glatt kom inklampande i ett par kortbyxor. Vad är det som händer i vårt samhälle?

måndag 22 juni 2009

Tillkännagivande

Jag har för övrigt skrivit ett ganska bra förord till min bok. Gör så här: Gå in på http://vulkan.se/ och sök på mitt namn. Där finner man lite objektiv information om mig. Letar man en aning hittar man "Provläs". Men vänta ett tag med att köpa boken. Jag tänkte komma upp i åtminstone åttio sidor innan jag är nöjd. Å andra sidan, ni som införskaffar den nu får ju en verklig raritet i er ägo.

Det täcka könet

En dambekant har uttryckt konsternation över att jag, som tidigare var så rejäl, sysslar med något så opassande modärnt som en blogg. Att jag nu, åtminstone i tankevärlden, delvis har relokaliserat min verksamhet till boksidornas mer acceptabla domäner, borde väl blidka henne en aning.

Gramse

När jag tröttnar på min inre monolog, brukar P1 vara ett säkert kort. Så här års flirtas det dock traditionsenligt ohämmat med den obildade populasen i det att man släpper lös en hjord självgoda, mediokra sommarpratare. Idag nåddes rekordartade höjder i denna förfäandets programpolitik när den dåliga smakens ayatolla Tomas Ledin fick komma till tals. Är detta vad svenskarna vill ha, får jag väl börja blogga på xaasongaxango.

fredag 19 juni 2009

Centum/satem

Alla sitter och smörjer kråset på landet, utom Wulfahariaz som måste jobba på midsommarafton. Det fick väl gå ändå, ty jag satt i min ensamhet och planerade hur jag i detta mitt hundrade inlägg skulle bjuda på en numerologisk-botanisk-etnografisk exposé över den stundande natten, men när jag råkade få en glimt av fyrans folklustspel med Sven Melander föll jag in i ett existentiellt vakuum.

torsdag 18 juni 2009

Sus scrofa

Aaaaah. Flintastek till frukost. Delikat och karaktärsdanande.

Humanistens huvudvärk

Ni får inte tro att jag är monoman och bara sitter framför datorn! Faktum är jag studerar filologi för tillfället. Jag måste erkänna att jag blir lite kallsvettig av dittografi, homoioteleuton, ontologi, parados, ipsissima verba, emendation, haplografi, intertextualitet, stemmatologi och hermeneutikens epistemologiska problem. Att läroboken dessutom är författad på vild nynorsk gör min tillvaro till en surrealistisk installation.

Många bollar i elden

Jag ska vara med i en tävling om bästa "blok". Därför har jag i dag varit tvungen att sno ihop en virtuell bok att lägga upp på http://vulkan.se/ i stället för att göra något vettigt med bloggen. Jag ber om ursäkt för allt besvär.

onsdag 17 juni 2009

Neapykanta

Nu är de tydligen jätterädda för homosexualitet i Litauen också.

Så här är det: Det är med bögeri som med surströmming. Tycker du inte om det, behöver du inte stoppa in den. (Homofobi är bara OK om den riktar sig mot synthare.)

Väntar på vinter

Livet som närsynt amatörastronom är hårt i en storstad med midsommar i antågande. Jag måste närapå ha kikare för att urskilja månen.

Jag kanske ska bli astrolog i stället? De korkade narkomanerna skiter ju fullständigt i hur det egentligen ser ut på himmeln/himlen/himmelen.

tisdag 16 juni 2009

Finn fem fel!

Nåja, en av grönsakerna kan ha lite varierande stavning. Annars är nedanstående citat från Pern**la Wah**rens blogg (15/6) ett riktigt bra pyssel i hängmattan: Käckt, N**la!

Jessica bjöd på hemgjorda torskburgare med bacon, ruccola, avocado och egen "cecar-dressing" gjord på ägggula, vitlök, olivolja, dijonsenap och pressad citron! Till detta serverades ungstekt färskpotatis! MUMS!
Supersmart att göra burgarna med mörkt rågböd istället för onyttigt ljust hamburgerbröd!


Eller vänta lite nu ... Ett av orden innehåller faktiskt hela två felstavningar, så det går alldeles utmärkt att finna fem fel. Skicka in era svar hit, så vinner ni kanske min vänskap.

(Om N**la är dyslektiker ber jag om ursäkt, men jag tror faktiskt att hon stavar så här illa med flit för att plåga oss; hon är en hemskt, hemskt, hemskt hemsk människa.)

Vilse i kulturutbudet

Hårdrock är förvisso en ganska svåravgränsad genre som inrymmer allt ifrån dammsugarliknande grindcore till flickpop (Bon Jovi, Nelson, Hammerfall) så inställsam att man skäms över att bo på samma planet som upphovspersonerna.

Frågan är om inte paraplytermen thriller är snäppet värre. Jag tänkte hyra mig en film igår och noterade att Polis polis potatismos [sic!] stod i samma hylla som Krocodylus, en skräckrulle som handlar om en saltvattensreptil som äter surfare och vithajar.

måndag 15 juni 2009

Nä nu ...

Hrm, jag har upptäckt två smärre stavfel i detta mitt forum. Skäms på er! Vad har ni egentligen för anarko-liberala hippieåsikter om rättskrivning? Och hur är det med lojaliteten, solidariteten och det sociala patoset när ni utlämnar mig till flera veckors hån? "Hehe, kolla va den där Wulfahariaz har skrivi. Han e anal-fabet. Höhöhöhähö..."

Jag har sedan jag började grundskolan dagligen påpekat mina kamraters, lärares, medmusikanters och sedermera även bloggrannars missar, och alltid har jag mötts av värme, kamratskap och tacksamhet.

Varför ska då jag behöva lida så här?

Neeeej

Jag är intoxikerad. Jag har ätit Snabb makaroner. Jag som redan mådde illa. Må Kungsörnen drabbas av samma öde som dronten, vandringsduvan, rosenanden, paradisparakiten, buskklippsmygen, moafågeln, guamrallen, jättedoppingen, elfenbensnäbben, archaeopteryx och madagaskarstrutsen!

Tyst!

Att prata om vädret är själsdödande, men kan piffas upp en aning om man blandar in hagelstormar, bisolar och klotblixtar i konversationen. Däremot borde det vara tabu mot att ställa frågan om vad ens interlokutör arbetar med. Jag kanske är förståndshandikappad, arbetslös, kriminell, hemlig agent, lat, hemmafru, författare under pseudonym eller förtidpensionerad. Detta kanske inte är något man vill att det ska rotas i. Säg därför som jag: "Jobbar på gaybar."

Idag är jag dålig i magen, varför jag lyckligtvis varken behöver gå och jobba eller prata med någon. Hurra!

lördag 13 juni 2009

Jämna plågor

Normalt sett roar jag mig med ordböcker, men har nu funnit en stunds förströelse i ett depressionstest. Jag är tydligen utom fara, vilket förstås inte innebär att jag inte är missnöjd med omvärlden.

fredag 12 juni 2009

Hjärtskärande sorg

Mantas var förstås långt ifrån bäst i Venom, men att han senare kompat de äckliga tyskarna Scooter gör att jag gråter mig till sömns varje natt.

Glenn Hughes var inte direkt något lyft vare sig för Deep Purple eller för Black Sabbath, men nu när han ska stå och åma sig framför Robert Wells i sommar funderar jag allvarligt på att emigrera.

Skrivkramp?

Och när vi ändå är inne på mer eller mindre esoteriska grekiska termer kan det vara på sin plats med ett par exempel på katakres.

Han e ett ufo på grönbete (Sagt av arbetskamrat. Jag måste byta jobb.)

i dom teknologiska landvinningarnas kölvatten (Hört på radion. Jag stängde av.)

Dödens lammunge

När man får veta att det ungerska ordet halál betyder 'döden', får den omdebatterade halalslakten plötsligt ett lätt pleonastiskt löjets skimmer.

onsdag 10 juni 2009

Futbol

Här jobbar man. Och ni sitter i soffan och smörjer in varandra i dipp. Bara så ni vet: Maltesiskan är en arabisk dialekt. Detta faktum är något man helst vill förtränga; i den hypotetiska startelva jag har tagit del av bär tio av spelarna förnamn med engelsk prägel. Ett par glosor till potatisflarnen, kanske?

il-plejer attakant (singular)
il-gowler
lid-defensur (plural)

tisdag 9 juni 2009

Lite lättsam underhållning

Jag fick från en ganska god vän rådet att använda ett tourettestavningsprogram för att liva upp saker och ting här. Det kan ju ha vissa PITT komiska poänger, men i grund och ATTANS botten är det PERINEUM naturligtvis en befängd JÄRNVÄGAR tanke.

SABLA FLATULENS!

lördag 6 juni 2009

Kära dagbok,

jag är förvirrad. Idag förväntas vi fira att Kalmarunionen slutgiltigt föll samman samt indirekt att den östra rikshalvan knappt tre sekel senare bröts loss från Sverige. Men i morgon ska man tvärtom entusiasmeras över en ny union. Vad vill de mig?

Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg

Sedan år 1513 har alla danska kungar hetat antingen Kristian (Christian) eller Fredrik (Frederik), vilket förstås är en mnemoteknisk katastrof om man vill briljera med sina kunskaper.

Det var bättre förr, när de lystrade till mustiga namn som Gorm, Harald Blåtand och Sven Tveskägg.

Det er et yndigt land

Dagens dumheter förkunnade i morse med braskande rubriker att Tomas Ledin är

Svenskare än svensk sommar

Om jag under nästa veckas skolavslutningar hör så mycket som en enda låt av denne man eller hans oblygt plagierande kollega Pär Gössle sätter jag med omedelbar verkan mina barn, syskonbarn, kusinbarn och sysslingbarn i muslimsk särskola!

Nu struntar jag i er och firar Danmarks grundlovsdag i stället.

fredag 5 juni 2009

Strandraggare och eunucker

Min ansvarige utgivare satt och såg på TV4:s morgonsvep i början av veckan. Där rekommenderades rosa badshorts för män som ville vara lite "inne". Vi håller med. Det är helt riktigt att ingen vettig människa skulle visa sig ute i en sådan beklädnad.

torsdag 4 juni 2009

Infiltration?

Om jag har förstått det hela rätt har Kristdemokraterna satt en kreationist överst på valsedlarna inför det stundande valet. Så långt är man med. Men om man tittar in på http://www.ellabohlin.eu/ börjar ens världsbild att kränga vilt. Hon skriver nämligen:

Jag är därmed den yngste toppkandidaten bland alla riksdagspartier.

Vilken genus är det på adjektivet? Maskulinum! Detta annars så bigotta konglomerat av livetsordare och pingstvänner har alltså för avsikt att skicka en transvestit till Bryssel. Vad säger Alf? Vad gör Gud?

HBT i fd KDS!

tisdag 2 juni 2009

Fler maneter i etern

Ni får ursäkta min dåliga källkontroll, men i förmiddags producerade, i vad jag antar var P4, en för mig okänd kvinna följande mening:

Ja tror någonstans att ja kommit till insikt me mej själv på nåt sätt.

Men spotta ut haschet, människa! Det är törhända mysigt att folk har kontakt med sina känslor, men det får inte medföra att man låter resten av sin hjärnaktivitet avstanna. Jag står inte ut.

måndag 1 juni 2009

Pekpinnerikoschett

Det är väl ingen som har fått för sig att det skulle vara extra skönt ute just nu? I så fall har ni grundligt fel.

Det finns inget bra väder, bara bra kläder!

De enda som har anledning att glädjas åt rådande meteorologiska förhållanden är bakterier, amöbor, knott och nudister.