torsdag 30 april 2009

Satan laughing spreads his wings

Nordiska akademien för ortodox hårdrock vill härmed erinra om att Black Sabbaths War Pigs ursprungligen bar titeln Walpurgis.

Vappu!

Jag har nåtts av informationen om att albinot Bingo Rimér och whiggern Petter tävlar om vem som lyckas hänga upp störst porträttbild på Amidas Kolgrill på Söder.

Då så. Jag skulle hellre kola än att ta en cola på deras ocoola hak och kolla på deras kollage.

onsdag 29 april 2009

Cthulhu fhtagn!

Många är vi nog som har trott att Pernilla Wahlgren är utsänd av Satan. Jag har nu insett att hennes betydelse är mycket mer omfattande och går mycket djupare än någon vågat ana.

I själva verket är det Helvetet som är en filial till Pernilla Wahlgren.

tisdag 28 april 2009

Introvert apoteos

Undrar om jag inte är hårdast i världen? Historisk syntax OCH satanic death black metal! Ni får allt hålla med om att jag är bra tuff.

Synd bara att jag har så känslig hy och att det när man blir tunnhårig bara blir mer och mer av denna hy.

söndag 26 april 2009

Motacilla alba & Taraxacum

Då jag är snart sagt oformligt fet tog jag i går en lång promenad och stötte på min första sädesärla för året och strax därpå den första utslagna maskrosen. Många skulle säkert glädjas åt dessa tecken på att värmen är här för att stanna. Inte jag, ty jag vet att konungariket mycket snart kommer att förgiftas och fördummas av dålig och dessutom uttjatad plastpopreggae. Vi kommer att transmogrifieras till en nation rödbrända idioter som går och lallar på Inner Circle.

Jag anhåller om att få översomra, om uttrycket tillåts.

fredag 24 april 2009

Uppskörtad

Det är förstås oerhört störande och på gränsen till falsk marknadsföring när butiker sätter priser som 159:- och 790:-, men det där känner ni till och är ingenting att orera över.

Men idag nådde min ilska närmast religiösa nivåer. Jag köpte ett par solglasögon som enligt det lismande biträdet kostade 59 kronor. Intet ont anande räckte jag över sjuttio spänn och fick tillbaka en tia! Hade han möjligtvis taskigt närminne eller usla aritmetiska kunskaper? För det är väl inte så illa att jag blivit utsatt för en medveten, oförskämd kriminell handling?

Nu är jag så arg att jag måste sova med bettskena i natt.

Skräp

Jag har nåtts av krav att skriva fler inlägg på denna blogg. Skyll då inte på mig om kvaliteten blir lidande. Nå. Linda Skugge har förfasat sig över hur osexigt det är med män som drar barnvagn. Hon är ful.

Det här blev ju helt kasst.

Runendenkmäler

TV rapporterar med andäktig, närmast chockad ton att det har hittats en runsten som är "TUSEN ÅR!" i Vallentuna. I mina ögon ter det sig som en ganska normal ålder.

För övrigt tycker jag att vi ska gå tillbaka till vårt riktiga skriftsystem och skippa det här spaggekrafset vi jönsar oss med nu för tiden.

torsdag 23 april 2009

Matförbistring

Man skulle vilja veta hur mycket en helsida i DN kostar. Idag försöker Coop locka kunder med en erbarmligt skriven annons. Jag ska inte trötta den ärade läsekretsen med hur det slarvas å det grövsta med det vetenskapliga namnet på gös, men en liknelse är på sin plats: Om du ginge till Coop för att köpa en barnkär strävhårig tax, finge du måhända en folkilsken coyote med dig hem.

Vad som verkligen väcker min vrede är emellertid att de påstår sig sälja "entrecoté". Jag kräver faktiskt inte att alla ska kunna stava till entrecôte. Faktum är att jag tycker entrecote duger rätt gott. Wir sind ja keine grodätare. Men om man nu har lagt ned en massa tid och pengar kan de väl låta en normalbegåvad, hyfsat allmänbildad person kolla igenom materialet ett par minuter för att undvika sådana här penibla situationer.

Wulfahariaz tar inte mer än en tusenlapp per sida för språk- och faktagranskning.

Vi har ju ingen lokal ...

På radion hörde jag nyss en diskussion om bränderna och attackerna mot brandmännen i Rosengård. De som är tvungna att rycka ut dit var av förklarliga skäl inte särskilt nöjda med situationen. Frågan är om de blev ljusare till sinnes av att höra en flumkärring tala om att räddningstjänsten och polisen måste bli bättre på "mångkulturell kompetens".

Ja, inte vet jag i vilka kulturer det anses socialt gångbart att ha mordbrand som hobby. Tyvärr kommer denna kombination av invandrarföräldrar som inte kan ta hand om sina snorungar, och förståsigpåare som står med huvudet på sned och tycker synd om ungdomsterroristerna att bereda vägen för sverigedemokraterna rakt in i riksdagen. Och inte fan blir det bättre då.

onsdag 22 april 2009

Trista truismer nr 1

Blinka!

5,90 per hekto lösgodis är INTE lika med 59,90 kilot.

Det är as dåligt och skit irriterande att skriva så här jätte fult. Bara språk fiender och dum huvuden gör så.

måndag 20 april 2009

I väntans tider

Jag är lite nervös just nu. Jag har nämligen korrekturläst texterna till en dödsmetallskiva som snart kommer att finnas hos alla välsorterade musikåterförsäljare, och är inte riktigt säker på att de käcka artisterna till fullo begripit och lytt mina talrika påpekanden. Kanske gör de sig trots allt mitt plikttrogna och kunniga hårda arbete skyldiga till ortografiska, grammatiska och stilistiska horrörer som i kills thee och tvingar mig att stå med hundhuvudet.

söndag 19 april 2009

Klantskallar

Jag roade mig med att snoka runt lite bland konkurrenternas dagsverken och fann en hel del konstigheter.
Blondin-Bella skriver exempelvis i obestämd form och i bestämd form te:t. Fantasifullt är väl det minsta man kan säga.
Pernilla Wahlgren har nervösa ryckningar och kommer åt mellanslagsknappen i tid och otid. Skönt för övrigt att hon tydligen bor i Göteborg.
Hanna Graaf slaffsade. Man blir paff.
Katrin Zytomierska tattuerar sig. Det är tydligen inne med felaktig dubbelteckning av konsonant.
Stina-Lee skriver om några hon kallar studerer.
Engla gör sig skyldig till dödssynden genitivapostrof.

Detta är inget utslag av misogyni; det bara är så att jag sökte efter de populäraste bloggarna och det råkar vara fruntimmer som är där överallt och dabbar sig. Det är outsägligt märkligt att ingen av dem kan få ihop en handfull rader med korrekt skriven svenska. Och då har jag blott redovisat kring en fjärdedel av alla galenskaper! Det är tur att Wulfahariaz finns.

Hyvää pääsiäistä!

Jaha. Eftersom de kätterska östkristna inte kan räkna firar de påskdagen idag. Kul för dem.

lördag 18 april 2009

Civilisationens förfall

Jag hade föresatt mig att inte hemfalla åt personangrepp, men just nu är mitt omdöme en aning påverkat av ett aggressivt virus. Alltså: Hur kan det finnas en enda levande varelse i hela universum som tycker sig finna så mycket som en bråkdel av talang eller ens en mikroskopisk antydan till skugga av vilken som helst annan positiv egenskap hos Peter Settman och Adam Alsing?

fredag 17 april 2009

Hederkultur i rättsapparaten?

Vi har tydligen en taliban i vårt rättsväsen. Han heter Mikael Hammarström och är av allt att döma bindgalen. Ska han inte försöka stoppa sexualundervisningen i skolan också? Fast det är klart, det har hans likar redan lyckats med i vissa friskolor.

torsdag 16 april 2009

Oklart numerus

Jag minns på 80-talet när jag satt och tittade hur folk satt och spelade TV-spel. Ibland valde de att spela med 1 players. Jag hade hoppats att vetenskapen hade nått längre på de två gångna decennierna, men icke. När någon av mina trogna anhängare har haft vänligheten att delge oss sina tankar står det till min förfäran 1 kommentarer. Har inte de där finniga teknologerna någon som helst koll på verkligheten?

onsdag 15 april 2009

Inte kolat? Inte coola!

Expressens förstasida idag:

"4-barnsmamman KROSSAD AV LASTBIL - mirakelräddad ur vraket"

Märkligt, tänkte jag, var Jesus nasaren där och utförde under, för inte kan man väl överleva när man är "KROSSAD"? Möjligen om man bara är lite mosad. Jag vet att svampdjur kan sätta ihop sig själva igen efter att ha pressats genom en sil, men 4-barnsmammor?

Föga förvånande visade det sig att tidningsmakarna helt enkelt ljög. Det var hennes bil som var krossad, själv fick modern några skärsår. Lögnaktiga idioter! Ni dekorerar toalettpapper.

Å andra sidan måste jag ytterst motvilligt ge tidningen en eloge för att de i samma upplaga klagar på Hammerfall, mot vilka jag hyser ett rödglödgat hat.

tisdag 14 april 2009

Puupää

Jag undrar om det går att skriva en hel B-uppsats på en enda natt. Läs mer här i gryningen för den spännande upplösningen ...

Protuberans

Vårt närmaste stellära objekt spred under nyssförlidna helg sin dödsbringande strålning med provocerande frenesi. Därför vill jag gärna påminna om att det heter solglasögon, inte solglaspanna eller solglaskinder. Nuförtiden går folk omkring och ser ut som dykare och svetsare när de vill vara moderiktiga och chica. Sluta.

Och för oss ortodoxa hårdrockare gäller naturligtvis inget annat än pilotbrillor. Jag säger bara Abaddon och Jon Lord.

onsdag 8 april 2009

Klåpare

Jag visste sedan gammalt att de som redigerar i DN är dyslektiker. Att de också lider av dyskalkyli var en glad nyhet. I dag skriver de om kung Carl XIV Gustaf.

Eller så har man på eget bevåg strukit två av de mer apokryfiska monarkerna i regentlängden, men då hade man väl kunnat berätta det för oss andra.

Creeping Death

På förekommen anledning: Stilla veckan består av palmsöndagen, blåmåndagen, vittisdagen, dymmelonsdagen, skärtorsdagen, långfredagen och påskafton. Sedan börjar påskveckan i och med påskdagen. De skäggiga schismatikerna borta i öst kör med en veckas fördröjning i år.

lördag 4 april 2009

UV-strålning

Och nu skiner solen. Då får man väl malignt melanom att gotta sig åt. Åtminstone kommer de vanprydande efeliderna snart, säkert som amen i kyrkan, att ockupera mitt redan motbjudande anlete.

Speak Swedish or die!

Jag noterar att Luxemburg kräver att man klarar av ett språkprov innan man får medborgarskap i storhertigdömet. Och det är inte tyska eller franska man förväntas behärska, utan fantastiskt nog den moselfrankiska varieteten lëtzebuergesch.

Faktum är att jag tycker det vore idé att göra sammalunda i Sverige. Nu tror ni kanske att jag tänkte börja hetsa mot turkmener, riffkabyler, polaber, voguler och transnistrier, men där tar ni fel. Jag tycker lika illa om alla människor, och om somliga invandrare av någon anledning inte tillägnar sig landets språk är det deras eget problem om de blir marginaliserade.

Nej, dem jag vänder mig emot är alla fula engelsmän och irländare som tycker sig ha rätten att bo här i decennier utan att göra minsta ansats att lära sig svenska. Huruvida det beror på att de är kaxiga eller efterblivna, vågar jag inte uttala mig om. (För övrigt går det utmärkt att kombinera.) Nu får det vara nog! Jag tycker vi ska börja strö glassplitter i deras gräddfil. Vägra tala deras degenererade rotvälska!

Å så knockar virom me en cool roundkick i fejse!

fredag 3 april 2009

Miksi?

Det är ju fan att man ska gå omkring och vara så nöjd och glad att själva grundförutsättningen för mitt bloggande raseras.

Tursamt blev jag nyss brutalt väckt ur en liten kvällslur av att min partydrogande idiotgranne väckte mig med techno på vansinnesvolym. Så nu har jag hittat tillbaka till min gamla vanliga hemtrevliga surmagade Weltanschaung. Bra.