måndag 30 mars 2009

Vuxenpoäng

Jag har nyss förevigats stående utanför en kyrkobyggnad iklädd nitar och kedjor och sett ondsint ilsken ut.

söndag 29 mars 2009

Ur led är tiden

Jaha, nu har jag därtill nödd och tvungen ställt fram mitt fickur en hel timme. Jag är naturligtvis motståndare till sådana naturvidriga tilltag. Nu kommer jag att vara, som det heter, jetlaggad och grinig i en vecka.

Nu för tiden har de dessutom förlängt denna befängda sommartid långt in i oktober. Har jag förstått det rätt är detta ett led i lismandet för EU. Jag är emot! Jag kanske skäller åt fel håll nu, men: Förbannade grodätare! Jag vill dricka öl med viktprocent och sprit ur riktiga kvartingar. Eller måste jag dricka un bon vin rouge? Nej, jag betackar mig.

fredag 27 mars 2009

Zurück

Kära läsare!

Jag förstår att era känslor inför min lågintensiva skribentaktivitet på sistone har präglats av saknad, missmod, absistensbesvär, leda, förväntningar, förvirrad undran och otåligt hopp.

Så kan det gå.

söndag 22 mars 2009

Indignation

Okej, jag erkänner. Jag var på Sisters of Mörsy igår. Jag har fått utstå viss kritik för detta av självutnämnda "riktiga" hårdrockare. Å andra sidan lyssnar de på smörigt avskräde som Europe, så jag har nog den hårdaste själen och det kallaste hjärtat ändå.

Nå, det som föranleder dagens utbrott är de snikna, hjärndöda arrangörerna på Fryshuset. Om dessa motbjudande, skamlösa voyeurer absolut ska tvinga av mig min skinnjacka, får de väl för helvete se till att återbörda den. Att tvingas betala för en tjänst man inte vill ha och sedan frihetsberövas i över en halvtimme för att få tillbaka sin ägodelar är fullständigt oacceptabelt.

Dessutom är det en helt värdelös konsertlokal.

Usch!

fredag 20 mars 2009

Pax vobiscum

Som Sodom uttrycker det:

Equinooooox ...

Det är med andra ord vårdagjämning idag, medmänniskor. Det firar vi hedningar med ett horn öl och riktigt flottig mat. Om man är protestant eller katolik får man dock fasta vidare i väntan på nästa fullmåne (9/4) och den därpå följande söndagen, då påskdagen infaller.

Ser ni? Det spelar ingen roll vem man är. Alla kan lära sig något av Wulfahariaz!

torsdag 19 mars 2009

Endogami

SVT spexar också till det. Idag firar de det kurdiska nyåret med en debatt om kusingifte.

Brott mot mänskligheten

Han är för skön, den där Bengt XVI. Att påstå att kondomer förvärrar aids-problemet är inte bara en medveten lögn. Det är ren ondska. Förmodligen är han beredd att ge Fritzl absolution också.

onsdag 18 mars 2009

Bloggosfären är ändå bara för tjejer.

Jag noterar att vi bland Sveriges 15 populäraste bloggare finner Blondin-Bella, Pernilla "glamourmamma" ... satans emetikum ... Wahlgren, Sofi honharbaraettendaansiktsuttryck Fahrman, Hannah Graaf och Linda "dyselexi [sic!]" Rosing.

Det verkar som om jag för att utöka min läsekrets måste avslöja min hårfärg.

Äh!

tisdag 17 mars 2009

Kapitalismens hantlangare

Ungefär så här låter det dagligen hemma hos mig när telefonen ringer.

- Are e Wulfahariaz.

- Ja, hejsan, jag heter Leif-Muhammed och ringer från Onödiga och irriterande produkter AB. Är det kanske Wulfahariaz jag talar med?

Vad vill de att jag ska svara egentligen?

- Nej, jag har mördat Wulfahariaz och låtsas vara han för att inte väcka polisens intresse. Men nu när jag råkat försäga mig, måste jag mörda dig också. Var det Leif-Muhammed du hette?

- Hihi, så stojig jag är. Nej, jag heter Frawaradaz och sitter och dricker lite te med min vän Wulfahariaz. När han har fnissat färdigt är han säkert hjärtligt intresserad av att lyssna på vad du har att berätta om ert sortiment.

- Du är upenbarligen antingen döv eller dum. När ditt företag av allt att döma inte har speciellt höga anställningskrav i fråga om försäljarna oroar jag mig lite för hur det ser ut i produktionsledet och vågar därför inte köpa något av dig. Adjö!

torsdag 12 mars 2009

Smagais roks

Jag vill ogärna verka tjatig, men dessa letter har gripit tag i mig. När jag hade skrivit om Sabbath drabbades jag av misstanken att det var en ensam språkprotektionistisk hårdrockare som suttit och haft kul, men det ser likadant ut oavsett ämnesområde. Leve Lettland!

Och efter att ha sett nedanstående medlemsmatrikel har jag till och med nästan börjat snudda vid tanken på att rent teoretiskt kanske försöka låtsas kunna smådigga Metallica igen.


Dalībnieki
Džeimss Hetfīlds Larss Ulrihs Kērks Hamets Roberts Truhiljo
Bijušie dalībnieki
Džeisons Ņūsteds Klifs Bērtons Deivs Masteins Rons Makgounijs Loids Grānts Bobs Roks

onsdag 11 mars 2009

Balto-slavisk metallurgi

Vill bara delge er vad lettiska Wikipedia har att säga om Sabbaths originalsättning:

Grupu izveidoja Ozijs Osborns (balss), Tonijs Iomi (ģitāra), Terenss Batlers (basģitāra) un Bils Vards (bungas).

tisdag 10 mars 2009

Landsmän!

I DN kultur idag diskuteras på sidorna 6-7 frågan om när och hur man blir svensk. Nyamko Sabuni, Laila Freivalds och Cornelis Vreeswijks etniska status vägs mot varandra. Sensmoralen är att de alla är svenskar i kraft av sin långa vistelse i riket.

På annan plats (sida 20) i samma tidning berättas om "en liten grupp svenskar". Dessa lämnade för flera hundra år sedan dagens Sverige (eller möjligen Finland) och flyttade till estniska Dagö för att mot slutet av 1700-talet hamna i Ukraina, men ska uppenbarligen fortfarande ses som svenskar.

Slutsats: Funderar du på att bli svensk? Tänk efter noga, ty det tar bara ett par år att fastna i nätet, men ett halvt årtusende att trassla sig ur.

Lättad!

Jag som alltid trott att det är något fel på mig. Men nu läser jag i en gammal Illustrerad vetenskap från 1991 att det är fullt normalt att tå nummer 2 är längst! Det kallas tydligen för grekisk framfot. Har man i stället stortån längst, vilket är det vanligaste, heter det egyptisk framfot.

måndag 9 mars 2009

Otillbörligt vitsande

Ser man på ... Metallica ställde visst in. Då ska inte jag komma här med skadeglada kommentarer och strö salt i magsåren.

torsdag 5 mars 2009

Murvlar/mesproppar

Läser i dagens nummer av låtsastidningen City om företeelser som påstås ha förstört en hel generation av 70-talister. Det är nog bäst att jag granskar ett par av punkterna.

6. Solariet Något så outsägligt knapsu ägnade man sig bara åt om man led av livshotande psoriasis.

7. Howard Jones Visst var han ett irritationsmoment. Men det gällde även för Paul Rein och Dag Finn. Är man så svag i anden att man låter sig påverkas av sådana clowner, är man nog förstörd från början.

8. Rubriks kub Hur kunde de ansvariga journalisterna ta skada av en oförarglig leksak? Förmodligen fick de frakturer och därpå följande kontrakturer på fingrarna så de inte längre kan skriva ordentligt. Rubik heter han!

Det är verkligen motbjudande att en redaktion bestående av metrosexuella, dyslektiska popsnören gör sig till språkrör för en hel generation. Lägg ner!

onsdag 4 mars 2009

Inte på hugget

Mina tankar har varit upptagna av dialektnivellering, tonlösa klusiler och svarabhaktivokaler. Ni ska alltså inte tolka bristen på vredesutbrott från mitt håll som att världen skulle ha skärpt sig. Jag har bara inte varit uppmärksam nog.

tisdag 3 mars 2009

Arg!

Den största skandalen på svensk mark sedan mordet på kung Blot-Sven är ett faktum. Hur kan en konsert börja en halvtimme innan på biljetten angiven tid? Det var inte som förr i tiden när de flesta ryggmärkesgrupper höll sig med fullständigt usla förband som Thunder och Bonfire. Då gjorde man allt som stod i ens makt för att hålla sig därifrån, men nu var en av lördagskvällens begivenheter förträffliga Testament, som jag således till följd av arrangörernas perfida bedräglighet delvis missade.